Results 1 to 10 of 10

Thread: Poważny problem, proszę o pomoc

  1. #1
    New Member Cupidhead Lukrecja's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2
    1
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 384
    Rep Power
    0

    Poważny problem, proszę o pomoc

    Witam, od mniej więcej tygodnia mam problemy ze smitem mimo iż z kompem wszystko ok, to w grze mam bugi, lagi itd. Dziś była tragedia, grałam arenę, miałam wielki ping i lagi i skakałam po całej mapie, nie chcialam opuszczać areny by nie być dezerterem itd. No i ktoś po rozgrywce stwierdził, że używm speed hacków... I niestety, zagrozili mi zreportowaniem, mimo iż nigdy w życiu w żadnej grze nic takiego nie używałam. Musiałabym być idiotką, by na rocznym rozwiniętym koncie z gemsami, voice packami, skinami itd aż tak wiele ryzykować strat. Także co ja mogę zrobić w tym wypadku? Proszę o pomoc.

  2. #2
    Member Follower seeeetttt's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Poland/Breslau
    Posts
    231
    5
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 146
    Achievements:
    Tagger Second Class 1000 Experience Points Full Profile! 1 year registered Repped! Third Class
    Rep Power
    7
    Hejka, preferuje pierw sprawdzić neta np. http://www.speedtest.net/ i tu http://www.isitdownrightnow.com/hirezstudios.com.html , jeśli ping itp jest gitara to obczaić temat serwerów HiRez (czasem też mam lagi ;P) a zgłosić ten problem możesz tutaj - EU Server Issues Report
    Obczaj to a później daj znać


  3. #3
    New Member Cupidhead Lukrecja's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2
    1
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 384
    Rep Power
    0
    Na speedteście sprawdzałam, było wszystko okej, nawet pisało, że nie będę mieć lagów, włączam grę, a tu... niespodzianka. No cóż. Pisałam do supportu, poradzili wyłączyć anty wirusa, tak też zrobiłam i dodatkowo podłączyłam internet przez kabel, nie przez wi fi. Lagów nie było ping 60, po prostu bajka. Teraz muszę tylko sprawdzić czy to zasługa kabla czy wyłączenia avasta. A na wszelki wypadek nagrałam video z rozgrywki na arenie, gdzie ewidentnie widać moje lagi.

  4. #4
    Member Follower seeeetttt's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Poland/Breslau
    Posts
    231
    5
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 146
    Achievements:
    Tagger Second Class 1000 Experience Points Full Profile! 1 year registered Repped! Third Class
    Rep Power
    7
    Wydaje mi sie że wina WIFI ;-) jednak to wifi, a kabel to kabel ale obczaj temat


  5. #5
    Polish Forum Moderator Follower Haker519's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Katowice, Poland
    Posts
    169
    8
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 503
    Achievements:
    Full Profile! Repped! Third Class Tagger Second Class 5000 Experience Points Veteran
    Rep Power
    7
    Tak jak seet pisze. WiFi może być pierwszą przyczyną lagów.
    Oczywiście należy także wziąć pod uwagę odległość modemu od odbiornika,pasmo nadawcy.
    Ale...
    Na służbowym PCcie mam AVASTa i odkryłem ostatnio że wysyła dziwne pakiety w trakcie pracy pewnych programów.
    Ogólnie nie polecam tego antywirusa,jeśli nie jesteś związana z AVASTem duchowo,to polecam najnowszą wersję AVG FREE EDITION.
    A jeśli niestety jesteś z nim związana to wypróbuj którąś z tuch opcji:
    1) Podłączenie internetu przy pomocy kabla i WŁĄCZENIE antywirusa
    2) Podłączenie internetu przy pomocy kabla i WYŁĄCZENIE antywirusa
    3) Podłączenie internetu przy pomocy wifii WŁĄCZENIE antywirusa
    4) Podłączenie internetu przy pomocy wifi i WYŁĄCZENIE antywirusa

  6. #6
    Member Follower seeeetttt's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Poland/Breslau
    Posts
    231
    5
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 146
    Achievements:
    Tagger Second Class 1000 Experience Points Full Profile! 1 year registered Repped! Third Class
    Rep Power
    7
    Ja posiadam AVG i jest git malina, a na drugim PC mam Arcabit


  7. #7
    New Member Cupidhead ExOdiac's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1
    1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 388
    Rep Power
    0
    Wczoraj mialem taki sam problem. To nie jest wina internetu a najprawdopodobniej wina servera bo duzo osob tak mialo.

  8. #8
    Member Follower seeeetttt's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Poland/Breslau
    Posts
    231
    5
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 146
    Achievements:
    Tagger Second Class 1000 Experience Points Full Profile! 1 year registered Repped! Third Class
    Rep Power
    7
    Quote Originally Posted by ExOdiac View Post
    Wczoraj mialem taki sam problem. To nie jest wina internetu a najprawdopodobniej wina servera bo duzo osob tak mialo.
    tak to prawda dlatego warto zgłaszać to tutaj EU Server Issues Report


  9. #9
    New Member Cupidhead ir0nhideTM's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    2
    1
    Level completed: 20%, Points required for next Level: 322
    Rep Power
    0
    Co się dzieje z tą grą ?
    Rano grałem normalnie, po południu zaczęło aktualizować coś się zblokowało. Pobrałem całą grę na nowo ale nie mogę jej odpalić bo cały czas wisi komunikat " Smite jest nieaktualna, oczekiwanie na nową wersję"
    U dołu info wersji: Smite 1.0.2476.0 (Laucher v3.9.1.8)

    PS nigdy nie miałem problemów z tą grą...

  10. #10
    Member Follower seeeetttt's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Poland/Breslau
    Posts
    231
    5
    Level completed: 82%, Points required for next Level: 146
    Achievements:
    Tagger Second Class 1000 Experience Points Full Profile! 1 year registered Repped! Third Class
    Rep Power
    7


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •