Results 1 to 9 of 9

Thread: Why we can't type on consoles?! Just why?

  1. #1
    New Member Cupidhead ParacelsusXY's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2
    1
    Level completed: 4%, Points required for next Level: 384
    Rep Power
    0

    Angry Why we can't type on consoles?! Just why?

    Hey guys!

    I was wondering what is the reason behind the decision to not allow console player to type, especially during draft screen. Is it just to completly make the strategy goes to waste? Undermine console's experience? As developers, I don't see why you'd choose any of those reasons, so why? Let us type, for god's sake! Please!

  2. #2
    Senior Member Chosen GameVeteranAzure's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Usa, Johnstown PA
    Posts
    1,435
    8
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 484
    Achievements:
    1 year registered Repped! Third Class Full Profile! 5000 Experience Points
    Rep Power
    4
    Because as far as I know neither console has keyboard support yet.
    Yeah...Right...Sure...And I'm The King of England!
    If it works in your favor, don't question it.
    Sacrifices had to be made.
    He who knows nothing, doubts nothing.
    Xbox GT: AlchemistAzure
    Smite IGN: MordridtheBlack

  3. #3
    Junior Member Senior Cupidhead NearTheNinja's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Right behind you!
    Posts
    34
    4
    Level completed: 40%, Points required for next Level: 423
    Achievements:
    1 year registered 1000 Experience Points Full Profile! Tagger Third Class
    Rep Power
    0
    I believe each console has in screen keyboard support, so the reasons are probably more just to prevent toxicity. But i believe this should be revisited with updates to the UI
    Hi, I'm Near ! Get excited!

  4. #4
    Junior Member Senior Cupidhead Vdrift's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    53
    1
    Level completed: 54%, Points required for next Level: 186
    Achievements:
    Full Profile! 100 Experience Points 7 days registered
    Rep Power
    1
    I am sure it is like NearTheNinja says in a way. To avoid toxicity. Why? Well, let's consider the fact you take much longer typing with an in-screen keyboard than with an actual keyboard. And as you type with an in-screen keyboard during a lobby or a match, you take way too much time typing something over actually paying attention to the game. One may even end up throwing a game or dodging if they focuses too much on typing in a console.

    Quote Originally Posted by GameVeteranAzure View Post
    Because as far as I know neither console has keyboard support yet.
    Actually, I believe they do. just not for video games. I use my keyboard for the browser if I need to do something directly from the ps3/ps4 browser

  5. #5
    Junior Member Senior Cupidhead Lord__Hazanko's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    The Galactic Leyline
    Posts
    57
    1
    Level completed: 78%, Points required for next Level: 90
    Achievements:
    250 Experience Points 31 days registered
    Rep Power
    1
    I use my Keyboard on ps4 to type in Warframe, and you could also do it in Paragon, before it closed down.

  6. #6
    New Member Cupidhead Hybris18's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    5
    2
    Level completed: 70%, Points required for next Level: 151
    Achievements:
    1 year registered 1000 Experience Points
    Rep Power
    0
    There's keyboard support for the PS4 at least, I use a usb keyboard for DOA5 all the time.

  7. #7
    Senior Member Chosen GameVeteranAzure's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Usa, Johnstown PA
    Posts
    1,435
    8
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 484
    Achievements:
    1 year registered Repped! Third Class Full Profile! 5000 Experience Points
    Rep Power
    4
    it might just be partial support for keyboards, but not full support

    and that is mainly what i was getting at

    honestly given what I've seen of pc games and how bad the toxicity is, we are better off not having keyboard support for smite.

    console toxicity is bad in its own way, but add on a keyboard to that and it would get massively worse
    Yeah...Right...Sure...And I'm The King of England!
    If it works in your favor, don't question it.
    Sacrifices had to be made.
    He who knows nothing, doubts nothing.
    Xbox GT: AlchemistAzure
    Smite IGN: MordridtheBlack

  8. #8
    New Member Cupidhead FuriousRageSE's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    1
    1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 388
    Rep Power
    0
    Xbone has chatpad
    https://www.xbox.com/sv-SE/xbox-one/...ations/chatpad
    Small keyboard right at your fingers

  9. #9
    Senior Member Chosen GameVeteranAzure's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Usa, Johnstown PA
    Posts
    1,435
    8
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 484
    Achievements:
    1 year registered Repped! Third Class Full Profile! 5000 Experience Points
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by FuriousRageSE View Post
    Xbone has chatpad
    https://www.xbox.com/sv-SE/xbox-one/...ations/chatpad
    Small keyboard right at your fingers
    wow rich boy over here talking about the chat pad

    no one really uses the thing, even on 360 it wasn't that big of a product because so many games didn't have a feature to pair with it
    Yeah...Right...Sure...And I'm The King of England!
    If it works in your favor, don't question it.
    Sacrifices had to be made.
    He who knows nothing, doubts nothing.
    Xbox GT: AlchemistAzure
    Smite IGN: MordridtheBlack

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •