PDA

View Full Version : Poważny problem, proszę o pomoc



Lukrecja
09-26-2014, 05:11 AM
Witam, od mniej więcej tygodnia mam problemy ze smitem mimo iż z kompem wszystko ok, to w grze mam bugi, lagi itd. Dziś była tragedia, grałam arenę, miałam wielki ping i lagi i skakałam po całej mapie, nie chcialam opuszczać areny by nie być dezerterem itd. No i ktoś po rozgrywce stwierdził, że używm speed hacków... I niestety, zagrozili mi zreportowaniem, mimo iż nigdy w życiu w żadnej grze nic takiego nie używałam. Musiałabym być idiotką, by na rocznym rozwiniętym koncie z gemsami, voice packami, skinami itd aż tak wiele ryzykować strat. Także co ja mogę zrobić w tym wypadku? Proszę o pomoc.

seeeetttt
09-26-2014, 05:41 AM
Hejka, preferuje pierw sprawdzić neta ;) np. http://www.speedtest.net/ i tu http://www.isitdownrightnow.com/hirezstudios.com.html , jeśli ping itp jest gitara ;) to obczaić temat serwerów HiRez (czasem też mam lagi ;P) a zgłosić ten problem możesz tutaj - EU Server Issues Report (https://docs.google.com/forms/d/1GjsXRQZa1nIGsyM_ga8kXIRin-6Hwm1zodBwDcDVecY/viewform)
Obczaj to ;) a później daj znać ;)

Lukrecja
09-26-2014, 05:45 AM
Na speedteście sprawdzałam, było wszystko okej, nawet pisało, że nie będę mieć lagów, włączam grę, a tu... niespodzianka. No cóż. Pisałam do supportu, poradzili wyłączyć anty wirusa, tak też zrobiłam i dodatkowo podłączyłam internet przez kabel, nie przez wi fi. Lagów nie było ping 60, po prostu bajka. Teraz muszę tylko sprawdzić czy to zasługa kabla czy wyłączenia avasta. A na wszelki wypadek nagrałam video z rozgrywki na arenie, gdzie ewidentnie widać moje lagi.

seeeetttt
09-26-2014, 05:48 AM
Wydaje mi sie że wina WIFI ;-) jednak to wifi, a kabel to kabel ;) ale obczaj temat ;)

Haker519
09-26-2014, 06:26 AM
Tak jak seet pisze. WiFi może być pierwszą przyczyną lagów.
Oczywiście należy także wziąć pod uwagę odległość modemu od odbiornika,pasmo nadawcy.
Ale...
Na służbowym PCcie mam AVASTa i odkryłem ostatnio że wysyła dziwne pakiety w trakcie pracy pewnych programów.
Ogólnie nie polecam tego antywirusa,jeśli nie jesteś związana z AVASTem duchowo,to polecam najnowszą wersję AVG FREE EDITION.
A jeśli niestety jesteś z nim związana to wypróbuj którąś z tuch opcji:
1) Podłączenie internetu przy pomocy kabla i WŁĄCZENIE antywirusa
2) Podłączenie internetu przy pomocy kabla i WYŁĄCZENIE antywirusa
3) Podłączenie internetu przy pomocy wifii WŁĄCZENIE antywirusa
4) Podłączenie internetu przy pomocy wifi i WYŁĄCZENIE antywirusa

seeeetttt
09-26-2014, 06:37 AM
Ja posiadam AVG :) i jest git malina, a na drugim PC mam Arcabit :)

ExOdiac
09-26-2014, 07:21 AM
Wczoraj mialem taki sam problem. To nie jest wina internetu a najprawdopodobniej wina servera bo duzo osob tak mialo.

seeeetttt
09-26-2014, 07:25 AM
Wczoraj mialem taki sam problem. To nie jest wina internetu a najprawdopodobniej wina servera bo duzo osob tak mialo.

tak to prawda dlatego warto zgłaszać to tutaj EU Server Issues Report (https://docs.google.com/forms/d/1GjsXRQZa1nIGsyM_ga8kXIRin-6Hwm1zodBwDcDVecY/viewform)

ir0nhideTM
12-22-2014, 05:08 PM
Co się dzieje z tą grą ?
Rano grałem normalnie, po południu zaczęło aktualizować coś się zblokowało. Pobrałem całą grę na nowo ale nie mogę jej odpalić bo cały czas wisi komunikat " Smite jest nieaktualna, oczekiwanie na nową wersję"
U dołu info wersji: Smite 1.0.2476.0 (Laucher v3.9.1.8)

PS nigdy nie miałem problemów z tą grą...

seeeetttt
12-22-2014, 05:41 PM
Polecam zapoznać się z tym :)

http://hi-rez.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/484